Basından
'Milli Gazete'

Hasan Nail Canat'ı dostları unutmadı

Milli Gazete / 29.10.2013

Geride bıraktığı birbirinden değerli eserlerle ismi hayırla yad edilenlerden olan tiyatrocu Hasan Nail Canat vefatının 9. yılında düzenlenen programla anıldı. Dostlarının yanı sıra çalışma arkadaşları, aile bireyleri Canat'ı anlattı. Programda duygu dolu anlar yaşandı.

Yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat, vefatının 9.yıl dönümünde Üsküdar Altunizade Kültür Merkezi'nde anıldı. Anma törenine çok sayıda oyuncu, tiyatrocu ve yazar katıldı. Sunuculuğunu Sırrı Er'in, oturum başkanlığını da Mehmet Nuri Yardım'ın yaptığı anma programında, yapımcı, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan, Tiyatrocu Ahmet Yenilmez, Gazeteci-Yazar Tarık Tufan ve Emine Uçak Erdoğan konuşmacı olarak hazır bulundu.

Canat'ın arkasından gelen gençlere yol açan bir sanatçı olduğunu ifade eden Hasan Kaçan, "Memleketimizin yetiştirdiği çok önemli sanatçılardan, bu topraklarda yetişmiş önemli sanatçılardan, çok önemli işler yapmış bir sanatçıdan bahsediyoruz. Onun yaşadığı zaman diliminde Hasan Nail Canat olmak çok zor bir şeydi. Bırakın sanatla uğraşmayı başka bir şeyle bile uğraşmak çok zordu. Hele sanat alanında, hele tiyatro, sinema alanında ürünler ortaya koyabilmek eserler ortaya koyabilmek çok zor bir şeydi. Böyle zor dönemlerden geçen, kendi arkasından gelen gençlere yol açan çok değerli, çok kıymetli, çok sevgili ağabeyimiz ve sanatçımız." diye konuştu.

Biri Bırakıyor Biri Devam Ediyor

Hasan Nail Canat'ı mesleki açıdan kilometre taşı olarak gördüğünü aktaran Ahmet Yenilmez de "Hasan Ağabey benim mesleki açıdan bir kilometre taşı olarak gördüğüm bir büyüğümdür. Tiyatro sahnesinde, beraber çalışamadık, kendisiyle ancak dizide beraber olduk. Deli Yürek'te çalışmıştık kendisiyle ama ben onu hep seyrettim, seyircisi oldum. Daha sonra ki süreçte ahbaplığımız arttı. Düşünüyorum da biri bırakıyor biri devam ediyor." şeklinde konuştu. Hasan Nail Canat'la yıllarca beraber çalışan Ulvi Alacakaptan da Canat ile yaşadığı kendisi için anlamlı günleri seyircilerle paylaştı.

Bu haber defa okunmuştur.